Over ons

Van Donk Assurantie-adviseurs VOF heeft tot doelstelling het via internet aanreiken vanschadeverzekeringsoffertes voor organisaties in Nederland voor een zeer lage prijs.

Zij realiseert dit door specifieke afspraken met verzekeraars en onafhankelijk van het aantal verzekeringsproducten standaard alleen 100 euro rekent voor haar diensten via een jaarlicentie voor de verzekeringsmodule en verder geen provisie of andere kosten in rekening brengt, daar waar normaliter al gauw met minimaal 15% provisie gerekend wordt. De jaarlicentie is nodig om de verzekeringen te kunnen continueren en mag dan ook gezien worden als een vaste fee.

Van Donk Assurantie-adviseurs VOF is opgericht in 1998 en is lid van de Van Donk Groep. De oudste onderneming van de Van Donk Groep, Van Donk Subsidie-Adviseurs B.V. (DSA) is gestart in 1988.

Directeur en eigenaar van de ondernemingen in de Van Donk Groep is drs. P.J. van Donk, geboren in Nederland op 21 januari 1961 te Eindhoven. Hij is opgeleid als beleidsbioloog en oorspronkelijk gespecialiseerd in milieu- en energiesubsidies en vervolgens allround subsidioloog geworden. Tevens heeft Van Donk zijn Bachelor in Economics en assurantie bemiddelingsdiploma behaald en is hij erkend assurantiebemiddelaar bij de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM), ondergebracht in Van Donk Assurantie-adviseurs V.O.F. (VDA).

Van Donk heeft daarnaast ook ruim 20 jaar gewerkt voor de automobielconcerns Volvo en Mitsubishi in verschillende functies zoals Manager Financial Affairs en Directeur NedCar Insurance B.V. bij Netherlands Car B.V. (NedCar), een 100% dochter van Mitsubishi Motors Corporation. Ook is Van Donk bestuurder van de Volvo Group Re, een herverzekeringsmaatschappij te Luxemburg geweest, naast penningmeester van het Pensioenfonds VCBV en de Stichting Vervroegd Uittreden NedCar.

Tegenwoordig werkt Van Donk als Corporate Risk & Insurance Manager voor Océ en Canon Europe BV, beiden dochters van Canon Inc. Vanuit deze en vorige werkgevers is Van Donk zich steeds meer gaan ontwikkelen als Risk Manager en lid van de Nederlandse Associatie van Risk en Insurance Managers (NARIM), Nederlandse Risk en Insurance Manager Groep (NRIMG) en het Genootschap voor Risicomanagement (GVRM).

Van Donk is tevens 10 jaar verbonden geweest als examinator aan de Haagse Hogeschool te Den Haag in Nederland voor de Basis en Register Risico Manager opleiding en daarnaast ook lid geweest van de Raad van Advies van de Master opleiding tot Risico Manager.